Νέα πρωτόκολλα έναντι του COVID-19 φέρνει η επιστροφή από τις άδειες

Η επιστροφή του ενεργού δυναμικού της χώρας από τις θερινές άδειες στις εργασίες τους κυριάρχησε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Η τηλεργασία, που ήδη από σήμερα ισχύει για τις ευπαθείς ομάδες του Δημοσίου είναι ένα μέτρο που συζητάται έντονα και για τον ιδιωτικό τομέα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις που θα ορίσουν τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να ακολουθηθούν εν’ όψει της «επιστροφής στην κανονικότητα» του Σεπτεμβρίου, ενώ δεν αποκλείονται παρεμβάσεις και σε τοπικό επίπεδο.

Προβληματισμό προκαλεί πάντως, ότι τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, παρά την αποφόρτισή τους τον Αύγουστο παρουσιάζουν αυξητική τάση στα κρούσματα. Η σταδιακή επάνοδος των κατοίκων τους είναι βέβαιο ότι θα φέρει ιδιαίτερη έξαρση. Ενδεικτικά, ήδη, από τα 46 κρούσματα στην Αττική, τα14 συνδέονται με κάποιο ταξίδι σε κάποιον ελληνικό προορισμό. Ο αντίστοιχος αριθμός στα 30 σημερινά κρούσματα της Θεσσαλονίκης είναι 7.

Όπως δημοσιεύθηκε στον Τύπο, η μέση ηλικία στα νέα κρούσματα είναι τα 40 χρόνια με ισοκαταμερισμό σε γυναίκες και άνδρες, ενώ η λεγόμενη διάμεση ηλικία όσων έχασαν τη μάχη είναι τα77 έτη, με το 95,7% εξ’ αυτών να είχε υποκείμενο νόσημα και ηλικία άνω των 70.

Οι ειδικοί πέραν των καθημερινών μέτρων προστασίας, όπως η μάσκα και το συχνό πλύσιμο των χεριών, συνιστούν τη συχνή απολύμανση χώρων με έντονη παρουσία κόσμου, καθώς και αντικειμένων και οχημάτων που προσφέρονται σε δημόσια χρήση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η λήψη μέτρων στον κλάδο των μεταφορών και μετακομίσεων, όπου ο ιστότοπός μας δημοσίευσε πρόσφατα ένα άτυπο προτεινόμενο προληπτικό πρωτόκολλο προστασίας από τον κορωνοϊό.

Write a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *