Αντικείμενα που χρειάζονται τακτική απολύμανση

Πέραν μίας επαγγελματικής απολυμάνσεως, στην οποία μπορείτε να προβαίνετε, τόσο στο σπίτι όσο και στον επαγγελματικό σας χώρο, υπάρχουν αντικείμενα, τα οποία απαιτούν τακτική απολύμανση από μέρους σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα μικρόβια και δη τον ιό COVID-19 μακριά σας και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να προσβληθείτε ή και να τον μεταδώσετε σε οικεία πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως να ανήκουν και σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ένα τέτοιο αντικείμενο είναι το κινητό σας. Ενίοτε, μπορεί μηχανικά να το έχετε δώσει σε κάποιον άλλο χρήστη, ενώ η συνεχής επαφή, που – κακά τα ψέμματα – έχουμε όλοι με τα χέρια μας με το συγκεκριμένο αντικείμενο, το καθιστά ίσως, το πιο έκθετο στον ιό αντικείμενο.

Πρόσφατα λοιπόν, το BBC δημοσίευσε ένα βίντεο για το πώς μπορούμε να απολυμαίνουμε, όποτε θέλουμε, το κινητό μας:

Για όσους δε μιλούν αγγλικά, τα βασικά σημεία της διαδικασίας απολυμάνσεως μίας συσκευής κινητής τηλεφωνίας είναι τα κάτωθι:

1. Σβήνουμε το κινητό και αφαιρούμε τη θήκη, αν έχουμε.
2. Επειδή οι περισσότεροι κατασκευαστές, προειδοποιούν για τη χρήση χημικών, εμείς θα προτιμήσουμε ένα απλό πανί και σαπούνι κοινής χρήσεως.
3. Φροντίζουμε να αποφύγουμε όλες τις εισόδους του κινητού που υπάρχουν για ηλεκτρική ή ηλεκτρονοκή χρήση, καθώς μπορεί να προκαλέσουμε βλάβη.
4. Στο τέλος στεγνώνουμε το κινητό με ένα καθαρό πανί – σαν κι αυτό που καθαρίζουμε τα γυαλιά μας.

Στο βίντεο γίνεται ένας έλεγχος πριν και μετά τη διαδικασία και διαπιστώνεται μία μικροβιακή δραστηριότητα, η οποία περιορίζεται σε κάτι παραπάνω από ανεκτά επίπεδα. Δεδομένου, ότι για μία χειρουργικήεπέμβαση ο δείκτης αυτός πρέπει να είναι κάτω από 50, είναι σαφές ότι διαδικασία είναι επαρκής.

Write a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *