Σεπτέμβριος: Μήνας για μετακομίσεις

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αιχμής για τον τομέα των μεταφορών και μετακομίσεων. Είναι ίσως η πιο κινητική περίοδος για τον κλάδο. Αν επιλέξει κανείς να μετεγκατασταθεί, σε ιδιωτικό ή επαγγελματικό επίπεδο, σ’ αυτήν την περίοδο, θα πρέπει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν λόγω του φόρτου και να έχει σχεδιάσει πολύ καλά τη διαδικασία αυτή.

Το 75% όλων των μετακομίσεων λαμβάνουν χώρα μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου. Οι περισσότερες γίνονται το Σεπτέμβριο. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, η ζήτηση για υπηρεσίες μετακόμισης είναι πολύ υψηλή και γι’ αυτό η περίοδος ανάμεσα στους δύο αυτούς μήνες θεωρείται «περίοδος αιχμής».

Γιατί ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αιχμής;

Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που οι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν τις μετακομίσεις τους ειδικά το Σεπτέμβριο. Το να μετακομίζεις στο τέλος του καλοκαιριού – και στη χώρα μας αυτό έχει μεγάλη διάρκεια – έχει πολλά πλεονεκτήματα:

Ιδανικές καιρικές συνθήκες – ο καλός καιρός, χωρίς πολύ υψηλές θερμοκρασίες εξασφαλίζει άνεση στη διαδικασία της μετακόμισης και διασφαλίζει ασφαλή και και αποτελεσματική φόρτωση, εκφόρτωση, προσέλευση, διέλευση και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ατυχημάτων, γλιστερών οδοστρωμάτων, θερμοπληξίας, καθώς και παγωμένων χεριών και ποδιών για όσους εργάζονται.

Ευκαιρίες στα ακίνητα – οι στατιστικές δείχνουν ότι πολύ περισσότερα σπίτια πωλούνται ή μισθώνονται την άνοιξη παρά το φθινόπωρο, που στη χώρα μας ξεκινά ουσιαστικά τον Οκτώβριο. Έτσι ο κόσμος έχει περισσότερες επιλογές όταν αναζητά νέα κατοικία.

Σχολική χρονιά – μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου η οικογένεια πρέπει να έχει μετεγκατασταθεί για να μπορέσουν απρόσκοπτά τα παιδιά να ξεκινήσουν το σχολείο.

Τριτοβάθμια εκπαίδευση – το νέο εξάμηνο ξεκινά. Ειδικά οι νέοι φοιτητές θα πρέπει μέσα στο Σεπτέμβριο να έχουν ολοκληρώσει την εγκατάστασή τους στο νέο τους σπίτι.

Επαγγελματική δραστηριότητα και εποχική εργασία – στα εποχικά επαγγέλματα πολλοί άνθρωποι επιστρέφουν στις βάσεις τους από δραστηριότητες που λήγουν και κάποιοι άλλοι μετακινούνται σε σημεία, όπου μια νέα εποχική δραστηριότητα – μάλλον χειμερινή – ξεκινά.

Νιόπαντροι – Μεγάλο μέρος των γάμων και το άνοιγμα νέων νοικοκυριών πραγματοποιούνται τον Σεπτέμβριο.

Εμπορευματικές μεταφορές – ο Σεπτέμβριος είναι μήνας παράδοσης των νέων κολεξιόν στην ένδυση – υπόδηση. Επιπλέον, πολλές εταιρείες «ξεφορτώνονται» εμπόρευμα των προηγουμένων σεζόν. Αυτήν την τάση ακολουθούν και πολλοί άλλοι κλάδοι, που εναρμονίζονται με το κλίμα «Αλλαγής» που χαρακτηρίζει το μήνα.

Write a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *