Θέλετε να μετακομίσετε, αλλά ο/η σύζυγος όχι

Όταν θέλετε να κάνετε μετακόμιση, αλλά το έτερον ήμισύ σας όχι, τότε είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ένα ζήτημα που σύντομα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα.

Θέλετε πραγματικά να αλλάξετε σπίτι, καθώς μία χρυσή επαγγελματική ευκαιρία σας περιμένει σε κάποια άλλη περιοχή ή πόλη – είτε πρόκειται για μια καλύτερη δουλειά είτε ένα καλύτερο κλίμα είτε ένα ονειρικό σπίτι ή ένας προορισμός «απόσυρσης». Πιστεύετε – εν πάσει περιπτώσει – ότι θα είστε πιο ευτυχισμένος εκεί και πρόκειται για μία από αυτές τις «ή τώρα ή ποτέ» στιγμές που σου προκύπτουν μια-δυο φορές στη ζωή σου.

Δυστυχώς, ο/η σύντροφός σας δε βλέπει τα πράγματα όπως εσείς – δεν αισθάνεται αυτό που εσείς νιώθετε και για τον έναν ή τον άλλο λόγο δε θέλει να εγκαταλείψει το τωρινό σπίτι ή γενικότερα τον τόπο διαμονή σας.

Τι θα έπρεπε να κάνετε, αν θέλετε να μετακομίσετε (πρέπει να μετακομίσετε και δεν έχετε άλλη επιλογή!), αλλά το πρόσωπο που αγαπάτε αντιτίθεται στην ιδέα αυτή; Τι μπορείτε να κάνετε;

Ευτυχώς, υπάρχει μία σειρά πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε σ’ αυτή την κατεύθυνση για να πείσετε τον/την σύζυγο ή σύντροφό σας, αποδεικνύοντας ότι από τη μετακόμιση είναι μία καλύτερη επιλογή και για τους δύο.

Αναζητήστε την κατάλληλη στιγμή

Όταν ο σύντροφό σας δε συμφωνεί, τότε γνωρίζετε και οι δύο ότι μία σοβαρή συζήτηση είναι αναπόφευκτη. Το να αναβάλλετε διαρκώς αυτή τη συζήτηση μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει σε βάθος χρόνου. Έτσι, όσο πιο σύντομα κάτσετε να μιλήσετε, τόσο το καλύτερο για όλους.

Για να γίνουν ωστόσο τα πράγματα σωστά, όταν θέλετε να μιλήσετε στο/στη σύντροφο για κάτι πραγματικά σημαντικό, τότε το λεγόμενο TIMING – η σωστή στιγμή δηλαδή – αποτελεί κρίσιμο παράγοντα.

Αφήστε τη συζήτηση για μία στιγμή, όπου και οι δύο θα είστε ήρεμοι και χαλαροί και ιδίως ΚΑΘΟΛΟΥ αγχωμένοι για οποιονδήποτε λόγο. Ιδανικά, κάντε τη συζήτηση το Σαββατοκύριακο, όταν θα είστε και οι δύο ξεκούραστοι.

Προσεγγίστε το ζήτημα όταν και οι δύο θα είστε καλοδιάθετοι.

Επιλέξτε μία στιγμή που θα είστε μόνοι – πρόκειται για μία ιδιωτική, προσωπική συζήτηση που δεν αφορά τρίτους. ΜΗΝ το κάνετε με άλλους μπροστά. Το πιο πιθανό είναι ότι ο/η σύντροφός σας θα αντιδράσει τόσο, που δε θα μπορέσετε καν να περάσετε το μήνυμά σας.

Write a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *