Μετακόμιση Εταιρείας

etairiki metakomisi
Με επαγγελματισμό, συνέπεια και υπευθυνότητα αναλαμβάνουμε μετακομίσεις μεταστεγάσεις εταιρειών, γραφείων ιατρείων και καταστημάτων παντός είδους. Επικοινωνήστε μαζί μας για εκτίμηση και προσφορά μας.

 

 

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Ετικέτες: #etairiki metakomisi,#metakomiseis,#μετακομiσεις εταιρειών,#μετακόμιση εταιρειας

εταιρικη μετακομιση
μετακομίσεις εταιρειών

etairiki metakomisi

 

https://www.youtube.com/c/Metakomiseis-tornarisGr/featured

 

ανυψωτικη μετακομιση

Μετακόμιση: Επιλέξτε σωστά!

metakomisi epilexte sosta. Μια λανθασμένη επιλογή μεταφορικής για τη μετεγκατάσταση των υπαρχόντων μιας ζωής, μπορεί να είναι καταστροφική. Οι μη εξειδικευμένες εταιρείες – εταιρείες «της αρπαχτής» – θα επιδιώξουν να επωφεληθούν από την ανάγκη κάθε καταναλωτή, προσφέροντας μειωμένες τιμές και δίνοντας μη ρεαλιστικές υποσχέσεις. Read More

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να μετακομίσω;

Εάν έχετε παιδιά το ιδανικό θα είναι να μετακομίσετε στην διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών ούτως ώστε να μην αλλάξουν νηπιαγωγείο ή σχολείο στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Read More

Μετακόμιση σε σπίτι με συγκάτοικο – Λίγες συμβουλές

Είτε μετακομίζετε, επειδή θέλετε να απογαλακτιστείτε από τους γονείς σας επιτέλους είτε γιατί θα σπουδάσετε σε κάποια άλλη πόλη, το να ζεις μόνος σου έχει μάλλον υψηλό κόστος. Και μιας και το ενοίκιο και οι λογαριασμοί θα καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων σας, δε θα ήταν κακή ιδέα να τα μοιραστείτε.

Το να μετακομίσεις σ’ ένα σπίτι με συγκάτοικο είναι μία μάλλον καλή λύση. Θα σας επιτρέψει να μειώσετε τα έξοδά σας στο μισό, αλλά θα πρέπει να βρείτε κάποιον, με τον οποίο θα… ταιριάζουν τα χνώτα σας. Το ιδανικό σενάριο είναι να συγκατοικήσετε με έναν φίλο σας ή κάποιον συγγενή ή φίλο, όμως αυτό δεν είναι πάντοτε δυνατό. Συχνά, η μοναδική σας επιλογή είναι να συγκατοικήσετε με κάποιον ξένο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ξένος αυτός είναι ένα αξιόπιστο και συνεννοήσιμο άτομο.

Παρακάτω μερικές πρώτες συμβουλές για τη συγκατοίκηση, που θα σας βοηθήσει να βρείτε το σωστό πρόσωπο και θα σας εξασφαλίσουν μία ομαλή και ασφαλή εμπειρία συμβίωσης.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν μετακομίσετε σε σπίτι με συγκάτοικο

Το να έχεις συγκάτοικο έχει τα πάνω και τα κάτω του – μπορείτε να εξοικονομείτε χρήματα στο ενοίκιο και τους λογαριασμούς σας, αλλά θα πρέπει να κάνετε συμβιβασμούς και να συμμορφωθείτε με συγκεκριμένους κανόνες. Δε θα είστε μεν ποτέ μόνοι, αλλά θα έχετε λιγότερο προσωπικό χώρο και ιδιωτικότητα. Μπορεί να είναι ωραίο να μένεις με φίλους, αλλά ακόμη και σ’ αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να αποκαλυφθεί ότι οι φίλοι έχουν συνήθειες που σας ενοχλούν και σας εκνευρίζουν. Και οι προκλήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες όταν ο συγκάτοικος είναι τυχαίος και δεν μπορείς εύκολα να τον εμπιστευθείς.

Έτσι, πριν αποφασίσετε να μοιραστείτε τον χώρο σας με κάποιον άλλον, ειδικά αν αυτός είναι άγνωστος, θα πρέπει να έχετε πληροφορηθεί τα εξής:

1. Οι καλοί φίλοι μπορεί να μην είναι οι ιδανικοί συγκάτοικοι

Όταν ζεις μ’ ένα φίλο, δε μοιράζεσαι απλά τα έξοδα, αλλά έχεις ανά πάσα στιγμή και βοήθεια και υποστήριξη. Απολαμβάνεις την παρέα και εμπιστεύεσαι και υπολογίζεις τον άλλο. Ωστόσο, μία τέτοια συγκατοίκιση μπορεί να οδηγήσει σε περίεργες καταστάσεις ή και σοβαρά προβλήματα, που μπορεί εν τέλει να πλήξουν και αυτήν ακόμη τη φιλία σας.

2. Ένας συγκάτοικος δεν είναι απαραίτητο να είναι φίλος

Ο νέος σας συγκάτοικος μπορεί να είναι καλός και υπεύθυνος άνθρωπος. Μπορεί να συμφωνείτε σε όλα όσα αφορούν τη συγκατοίκησή σας – οικονομικά, κανόνες κλπ. Μπορεί όμως και να μη γίνετε ποτέ φίλοι – να μη σας αρέσουν τα ίδια πράγματα, να μην έχετε κοινά ενδιαφέροντα και μη θέλετε να ανοιχτείτε ο ένας στον άλλον. Ίσως ένας από τους δύο να μην ψάχνει καν για φίλους και να θέλει απλά να μοιράζετε τα έξοδα.

3. Ένας έλεγχος είναι απαραίτητος

Αν μετακομίζετε σε σπίτι με συγκάτοικο πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε να κάνετε με ένα αξιόπιστο άτομο που δεν έχει προβλήματα με το νόμο. Δε θα ήταν υπερβολή να ζητήστε ένα πιστοποιητικό ποινικού μητρώου ή και φορολογική δήλωση. Οι συστάσεις επίσης – από τον εργοδότη, τον καθηγητή ή κάποιο πρόσωπο κύρους – δεν θα ήταν άσχημες.

4. Έγγραφη συμφωνία

Ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ή έστω και μία πρόχειρη καταγραφή των σημείων της συμφωνίας σας και των κανόνων συγκατοίκησής σας, δε θα ήταν κακή ιδέα. Θα έθετε τον καθένα εξ’ αρχής προ των ευθυνών του και θα προελάμβανε πιθανές παρξηγήσεις και παρανοήσεις. Θα ήταν επίσης, ένα χρήσιμο εργαλείο σε περιπτώσεις διαφωνίας.

5. Μισθωτήριο και νομική ευθύνη

Προσοχή στο μισθωτήριο συμβόλαιο – Σε κάποιες περιπτώσεις, στο μισθωτήριο συμβόλαιο αναγράφονται τα ονόματα όλων των συγκατοίκων, ενώ σε κάποιες άλλες μόνον του ενός εξ’ αυτών. Αυτός έχει και την νομική ευθύνη έναντι του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Αν λοιπόν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε σε μία τέτοια απόφαση, καλό θα ήταν να λάβετε υπ’ όψιν σας όλα τα παραπάνω και να προχωρήσετε σε μία σωστή επιλογή του ατόμου, με το οποίο θα μοιραστείτε το χώρο, τα έξοδα, αλλά και την ίδια τη ζωή σας.

Μην κάνεις τη μετακόμιση μόνος σου

Όποιος λέει ότι το να κάνεις λάθη είναι καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτε μάλλον δεν έχει επιχειρήσει να μετακομίσει μόνος του. Το να κάνεις το λάθος είναι κακό. Αλλά το να κάνεις το λάθος κατά τη διάρκεια μίας σημαντικής μεταβολής της ζωής σου, όπως μία μετακόμιση, είναι ακόμη χειρότερο. Read More

Πώς να βελτιώσετε την υγιεινή των χεριών σας στο γραφείο

Το πλύσιμο των χεριών είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποφύγει κανείς την εξάπλωση ασθενιών στο γραφείο και εν γένει στο χώρο εργασίας σας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι η πιο σημαντική μας ενέργεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 είναι να πλένουμε τα χέρια μας «τακτικά και σχολαστικά» για να απομακρύνουμε τους ιούς που πιθανώς βρίσκονται πάνω τους. Read More

Σεπτέμβριος: Μήνας για μετακομίσεις

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αιχμής για τον τομέα των μεταφορών και μετακομίσεων. Είναι ίσως η πιο κινητική περίοδος για τον κλάδο. Αν επιλέξει κανείς να μετεγκατασταθεί, σε ιδιωτικό ή επαγγελματικό επίπεδο, σ’ αυτήν την περίοδο, θα πρέπει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν λόγω του φόρτου και να έχει σχεδιάσει πολύ καλά τη διαδικασία αυτή.

Το 75% όλων των μετακομίσεων λαμβάνουν χώρα μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου. Οι περισσότερες γίνονται το Σεπτέμβριο. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, η ζήτηση για υπηρεσίες μετακόμισης είναι πολύ υψηλή και γι’ αυτό η περίοδος ανάμεσα στους δύο αυτούς μήνες θεωρείται «περίοδος αιχμής».

Γιατί ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αιχμής;

Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που οι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν τις μετακομίσεις τους ειδικά το Σεπτέμβριο. Το να μετακομίζεις στο τέλος του καλοκαιριού – και στη χώρα μας αυτό έχει μεγάλη διάρκεια – έχει πολλά πλεονεκτήματα:

Ιδανικές καιρικές συνθήκες – ο καλός καιρός, χωρίς πολύ υψηλές θερμοκρασίες εξασφαλίζει άνεση στη διαδικασία της μετακόμισης και διασφαλίζει ασφαλή και και αποτελεσματική φόρτωση, εκφόρτωση, προσέλευση, διέλευση και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ατυχημάτων, γλιστερών οδοστρωμάτων, θερμοπληξίας, καθώς και παγωμένων χεριών και ποδιών για όσους εργάζονται.

Ευκαιρίες στα ακίνητα – οι στατιστικές δείχνουν ότι πολύ περισσότερα σπίτια πωλούνται ή μισθώνονται την άνοιξη παρά το φθινόπωρο, που στη χώρα μας ξεκινά ουσιαστικά τον Οκτώβριο. Έτσι ο κόσμος έχει περισσότερες επιλογές όταν αναζητά νέα κατοικία.

Σχολική χρονιά – μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου η οικογένεια πρέπει να έχει μετεγκατασταθεί για να μπορέσουν απρόσκοπτά τα παιδιά να ξεκινήσουν το σχολείο.

Τριτοβάθμια εκπαίδευση – το νέο εξάμηνο ξεκινά. Ειδικά οι νέοι φοιτητές θα πρέπει μέσα στο Σεπτέμβριο να έχουν ολοκληρώσει την εγκατάστασή τους στο νέο τους σπίτι.

Επαγγελματική δραστηριότητα και εποχική εργασία – στα εποχικά επαγγέλματα πολλοί άνθρωποι επιστρέφουν στις βάσεις τους από δραστηριότητες που λήγουν και κάποιοι άλλοι μετακινούνται σε σημεία, όπου μια νέα εποχική δραστηριότητα – μάλλον χειμερινή – ξεκινά.

Νιόπαντροι – Μεγάλο μέρος των γάμων και το άνοιγμα νέων νοικοκυριών πραγματοποιούνται τον Σεπτέμβριο.

Εμπορευματικές μεταφορές – ο Σεπτέμβριος είναι μήνας παράδοσης των νέων κολεξιόν στην ένδυση – υπόδηση. Επιπλέον, πολλές εταιρείες «ξεφορτώνονται» εμπόρευμα των προηγουμένων σεζόν. Αυτήν την τάση ακολουθούν και πολλοί άλλοι κλάδοι, που εναρμονίζονται με το κλίμα «Αλλαγής» που χαρακτηρίζει το μήνα.

Αντικείμενα που χρειάζονται τακτική απολύμανση

Πέραν μίας επαγγελματικής απολυμάνσεως, στην οποία μπορείτε να προβαίνετε, τόσο στο σπίτι όσο και στον επαγγελματικό σας χώρο, υπάρχουν αντικείμενα, τα οποία απαιτούν τακτική απολύμανση από μέρους σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα μικρόβια και δη τον ιό COVID-19 μακριά σας και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να προσβληθείτε ή και να τον μεταδώσετε σε οικεία πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως να ανήκουν και σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Read More